Interview med Morten Vadskær om Shoporama

shoporama

Jeg har fulgt Shoporama fra sidelinjen siden lanceringen og har heletiden tænkt at Morten har fat i den lange ende, med dette projekt.

Som du måske ved er jeg selv en del af en webshop, som er hosted hos Scancommerce og derfor jeg kender udmærkert til de udfordringer som webshopejere står med – og der er mange!

Men lad os springe ud i det og hører hvad Morten Vadskær har at fortælle om sit Webshop-projekt:

#1 Hvad er Shoporama?

Morten Vadskær: Shoporama er en hosted webshop. Men modsat de løsninger der eksisterer, så er den her lavet med udgangspunk i “hvad har 80% af alle webshop ejere brug for”. Så har vi forsøgt at sætte det sammen og fjerne alle de ting, som de sidste 20% har brug for (og et hav af ting, som man ikke har brug for – det er f.eks. duplicate content, elendige email marketing løsninger m.m.). Kort sagt er den perfekt til de først 5 år af en webshops levetid (og man kan sagtens blive meget ældre på en Shoporama shop)

#2 Hvorfor er du gået i gang med at lave dit helt eget shopsystem? 

Alternativet kunne du f.eks. istedet have valgt at lave lækkert og avanceret E-commerce Framework + Design til Wodpress og udnytte et allerede etablerede community?

MortenAltså hvis du har set load-tiden på en WordPress webshop, så ved du godt, at det er hurtigere at lave et helt nyt system, end at rydde op i det 😉

Vi lavede det fordi jeg i årevis har arbejdet med rigtigt mange e-købmænd, som har brokket sig over de eksisterende. Nu er du jo i branchen og så ved du også godt selv hvor tit, der kommer sure opstød om de eksisterende fra folk i branchen. Så det er ikke svært at finde grunde til at lave et nyt.

Vi så ganske enkelt et gigantisk hul i markedet og mente så, at vi kunne lavet noget, der var meget bedre. Og det gjorde vi så

#3 Hvem er Shoporama til og hvorfor?

MortenDet er til folk, der vil åbne en webshop nemt og ikke bruge kræfterne på at rode med teknik. Vi har designet den sådan, at den er klar til søgemaskinerne. Vi bruger MailChimp eller CampaignMonitor til email marketing. Vi forsøger ikke selv at sælge en halv-sløj løsning videre. Vi giver folk de redskaber, de skal bruge for at drive en succesfuld webshop. Vi sælger dem ikke en masse ekstra-moduler, som snarere er en klods om benet.

#4 Hvordan skiller Shoporama sig ud, i forhold til Shopify og Magento f.eks.? 

Morten: Altså Shoporama er en hosted shop og Magento en opensource shop. Så vi står for hosting, men vi sidder også forrest på knallerten, når det angår hvilke features, der skal udvikles.  På en Magento kan du jo i teorien få alting udviklet. Men så står man jo også selv tilbage med opdateringer og hvad der ellers skal til for at lukke sikkerhedshuller. Jeg kender ikke så meget til Shopify, men mon ikke det er nogenlunde samme koncept (bortset fra at vi ikke tager en del af kagen, som de gør på deres billigste løsninger).

#5 Hvilken prisklasse ligger Shoporama i, i forhold til konkurrenterne? 

Morten: Pas… En Shoporama shop koster 650 ex moms om måneden. Så skal man ikke tilkøbe moduler. Man får hele pakken. Man skal betale for betalingsgateway og så for NETS ligesom alle andre steder. Jeg kender ikke konkurrenternes priser. Vi har sat en pris, som vi synes er fair.

#6 Hvilken konkurrent frygter du mest? 

Morten: Frygter ikke rigtigt en konkurrent lige nu, da kunderne vælter indover os. Men hvis noget skulle “true” et valg mellem Shoporama og noget andet så vil jeg sige Opencart. Jeg forstår ikke danskernes fascination af Magento. Ville klart vælge Opencart før Magento.

#7 Hvordan har feedbacken været fra din beta-testere?

Morten: Udelukkende positiv. Der har jo været lidt små-svipsere til at starte med, men vi er ved at have fået rettet op på det. Så er der alle de lækre ting, vi ikke har haft tid til, men det skal vi nok få. Sådan noget som et lækkert AJAX interface til brugerne m.m. Det kommer med tiden

#8 Hvad er det fedeste ved Shoporama?

Morten: Det er umuligt at nævne en ting. Er personligt ret glad for hastigheden. Der er edderbankemig smæk på en Shoporama shop.

Som PPC-mand vil du nok være rigtig glad for muligheden for at bygge rimeligt komplekse landingssider. Sælger du vin, kan du f.eks. lave en landingsside med vi, der er fra Argentina, koster over 500,-, er af typen Malbec og har fået mere end 3 stjerner i en eller anden rating (du kan selv blive ved). Den feature er jeg nu også selv meget stolt af.

#9 Hvordan får du tiden til det?

Jeg synes Shoporama lyder som et super-spændende projekt og jeg er overbevist om at du har det som skal til for at løfte projektet. Men det ikke en stor mundfuld at bygge sit hele eget shopsystem, når man også har gang i en masse andet? Tænker på når i når de 100 kunder og fremafrettet.

Morten: Kæmpe mundfuld. Heldigvis er Morten Blinksbjerg, som er min makker på projektet, mega sej og mega produktiv. Ellers kunne jeg ikke have gjort det.

Jeg har måttet lukke ned for nogle projekter for at hellige mig Shoporama og kommer nok til at lukke ned for flere, når vi får flere shops i luften.

Vi er lige nu ved at få uddannet en håndfuld design partnere, så vi ikke selv skal stå for support af alle butikkerne. Så skal vi kun udvikle Shoporama. Det glæder jeg mig rigtigt meget til og så skal Shoporama nok få mange flere fede features.

#10 Fjerner du “Coming soon” på shoporama.dk i 2013? 

Morten: :-) Ja… det ryger inden påske. 2013.

Vi har bare ikke haft så meget tid til vores eget website. Var ikke meningen, det skulle eksponeres så tidligt. Men sådan gik det. Done is better than perfect 😉

#11 Hvilke spændende ting ligger i jeres pipeline?

Morten: Integration med AdWords. Så du kan oprette dine AdWords i Shoporama (og evt. hive priserne med over i AdWords). Når så din vare er udsolgt, så lukker din annonce automatisk ned. Når de kommer på lager igen, åbner Adwords igen. Bliver ret nifty.

Tak til Morten for interviewet.
Jeg ønsker dig go’ vind med projektet og håber det bliver stort!

Sluteligt vil jeg anbefale webshopejere at tilmelde sig Shoporamas nyhedsbrev. Så er jeg sikker på at Morten sender dig et lille poke når Shoporama bliver tilgængeligt for dig. Og du, som webshopejer, er vel også interesseret i at vi får en ny stærk spiller i webshop-markedet som kan presse de store tunge drenge ;)?

Comments

 1. says

  Fedt interview :-)

  Featuren med de dynamiske landing pages er virkeligt kick-ass, set ud fra de screenshots jeg har set af det. Jeg har været yderst glad for at arbejde med lignende feature på et andet shop system, det er virkeligt noget konkurrenterne kunne lære noget af!

 2. says

  @Søren Tak :)
  – Helt enig i at den feature er rigtig spændende! Også håber jeg bare at Shoporama giver den gas og overhaler de store drenge indenom. Det vil gavne alle webshopejere!

 3. says

  Hehe… ELSKER spørgsmål 10 :)

  Er sikker på Morten kommer til at give den fuld gas! Hvis jeg skal starte en webshop bliver det helt klart med hans løsning!

  – Alexander Larsen

 4. says

  Man kan ikke andet end at give den gas når man har en shopOrama shop.
  Alt spiller bare som det skal og der kommer jo nye ting til hele tiden, som gør det lettere og lettere!

 5. Niklas Bojsen says

  Shoporama er super praktisk, og kan bruges i utallige sammenhænge, og det er egentlig det, som jeg synes er det fedeste ved netop Shoporama. Jeg så en side, som mindede en anelse om denne: http://www.smslånlet.dk, men husker ikke umiddelbart hvad den hed.. Det væsentlig og min pointe er blot, at det var en atypisk side, men som opsætte deres side i Shoporama, hvilket jeg synes egentlig var rimelig fedt, og det var et ret lækkert design de havde fået skruet sammen! Så ja, der er gode muligheder med Shoporama.

 6. says

  Hej

  Er Adwords blevet en integreret del af Shoporama?
  Vil det også kunne bruges som en mobilshop?
  Hvad er loadtiden i forhold til en standard wordpress side?

  Hilsen Per

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>