Trovatten.com – Evaluering og Google Analytics Statistik

Som du måske er klar over, rejser jeg pt. rundt på den amerikanske vestkyst. Det har indtil videre været en rigtig fed oplevelse og har mødt en masse spændende mennesker.

Indtil nu har jeg boet i LA Downtown, Hollywood, Santa Monica, San Deigo og lige nu sidder jeg og skriver dette blogindlæg på en café i San Fransisco. I næste uge tager jeg til Palo Alto og Silicon Valley. Det skal sgu nok blive sjovt :).

For 50 dage siden lancerede jeg en ny online marketing blog på engelsk. I den forbindelse vil jeg dele nogle af de tanker og erfaringer jeg har gjort mig efter lanceringen. Jeg gennemgår nogle af de spørgsmål jeg har fået og nogle af de ting jeg synes er værd at bide mærke i.

Hvorfor startede jeg Trovatten.com?

Trovatten.com blev lanceret fordi jeg synes det kunne være spændende og lærerigt at blogge til et publikum som er (potentielt) kæmpe stort. Tanken om at alle mennesker i hele verden kan læse med synes jeg er fascinerende og pirrende. Tænk at en Kineser kan falde over ens blog, læse den og Retweete den til en franskmænd som også kan læse med.. Det er sgu ret sjovt..

Hvad skal jeg blogge om og hvem er min målgruppe?

Dette spørgsmål har været et af de sværeste svare på. Jeg er stadig usikker på hvilken slags indhold jeg skal publicere, hvilket niveau det skal være på og hvem min kerne-målgruppe skal være.

Samlingspunktet på bloggen er Internet Markedsføring, hvilket er et bredt emne som tillader mig at varierer mine indlæg fra SEO-tips, til blogging-tips og Google Adwords. Selvom det selvfølgelig ville være mere fornuftigt, ud fra et marketing-perspektiv, at holde mig til ét specifikt emne. Mit interessere er bare bedrede end ét enkelt emne, så sådan er det..

Er det en udfordring at skrive på engelsk?

Ja. Det er det ærligt talt. Jeg har aldrig været særligt skarp til grammatik og det er jeg stadigvæk ikke. Derfor kan det godt være problematisk at skrive lange blogindlæg, fordi det kræver en del korrekturlæsning.

Hvis du har en engelsk blog, så kan jeg anbefale et WordPress Plugin der hedder “After the Deadline“. Plugin’et skanner din tekst, før publiceringen og hjælper dig med de slemmeste grammatikfejl og stavefejl.

Alternativt kan du også tage fat i Wordy. Wordy er et oversættelsesbureau som fokusere på kvalitet og hurtig turnover. De tager cirka 24 timer om at oversætte 2000 ord. Og det koster cirka 50 dollars. Det er ikke billigt, men de er ret professionelle og desuden giver de dig konstruktiv feedback. Wordy har også et WordPress Plugin, hvor du med ét klik kan trykke “Publish Via Wordy” også retter de posten i HTML.

Hvordan finder folk Trovatten.com?

Jeg tror mit indhold har været meget basic, hvilket kan være årsagen til at jeg har fået flere besøg fra Facebook end Twitter. Til gengæld er Avg. visit duration langt højere fra Twitter.

Er det umuligt at trække organiske besøg?

Jeg er ret forbavset over hvor hurtig jeg begyndte at få trafik fra Google. Knap 800 besøg via 197 forskellige søgninger. Det er ikke så dumt! Største delen kommer fra indlægget om WordPress Plugins og indlægget om Smart Passive Income.

Hvilken side har fået flest besøg?

Sjovt nok har mit indlæg om WordPress Plugins, fået flere besøg end forsiden!

Det skyldes selvfølgelig at blog posten er begyndt at ranke på søgeord så som “best wordpress plugins”, “Amazing wordpress plugins” og “WordPress Plugins 2012″. Det er ret interessant og giver mig en god fornemmelse af hvilken posts der har mest potentiale.

 

Demografi: Hvem læser med på Trovatten.com?

I starten var 80-90% fra Danmark, af gode grunde. Nu står Danmark for under 50% hvilken betyder at det går i den rigtige retning :)

 

Feedback og spørgsmål er altid velkommen!

Efter jeg publicerede et nyt blogindlæg ved navn “The REAL Guide to Write SEO-Friendly Content“, spurgte jeg folk på Twitter om feedback og fik nogle rigtige gode og konstruktive kommentarer. Jeg havde blandt andet en god snak med Anders Saugstrup, som kom med en masse foreslag; så som at få et lidt mere sexet design på bloggen, få læst bedre korrektur og få indholdet strammet op på et højere niveau. Tak igen Anders. Jeg har taget det til mig!

Har du feedback bliver det modtaget med kyshånd!

Comments

 1. Nikolaj Landrock says

  Hey Frederik.

  Tak for info, spændende læsning. Har du overvejet at deltage aktivt i nogle diskussioner på f.eks. SEL eller SeoMoz blogs? Tror i bund og grund at det er en rigtig god indikator for om dit indhold er noget folk er interesserede i.

  Fedt projekt :)

 2. says

  Hej Frederik. Spændende tal og dejligt at høre at det går fremad.

  En ting som jeg dog er lidt usikker på er når du skriver:

  Trovatten.com blev lanceret fordi jeg synes det kunne være spændende og lærerigt at blogge til et publikum som er (potentielt) kæmpe stort. Tanken om at alle mennesker i hele verden kan læse med synes jeg er fascinerende og pirrende. Tænk at en Kineser kan falde over ens blog, læse den og Retweete den til en franskmænd som også kan læse med.. Det er sgu ret sjovt..

  Det er vel forhåbentligt ikke den eneste grund? For hvis det kun er “for sjov”, så tror jeg det bliver et meget hårdt og svært træk (mod ….?).

  Hvis du har mere konkrete mål, så kunne det være rigtig interessant at høre om dem.

  mvh
  Mikael

 3. says

  @Nikolaj
  Tak for din kommentar. Jeg tror du har ret i at det er en god idé at mingle på de store fora. Helt enig!

  @Mikael Tak for kommentaren Mikael!
  Hmm.. Det lød også lidt forkert..

  En af de største grunden til at startede Trovatten.com er at jeg ikke ved hvad jeg laver om 3 år eller 10 år. Måske arbejder man og bor i Danmark. Måske i udlandet. Jeg tror generelt der er større muligheder i udlandet og fordi en blog fungere som en slags visitkort, så det der jeg helst vil vise mit :).

 4. says

  Hej Frederik,

  Rigtig fedt, at du deler dine tal. Må indrømme, at jeg blev overrasket over at se, hvor høje besøgstal der har været. Misforstå mig ikke, for det er pure kvalitet på Trovatten.com, men markedet og konkurrencen er jo enorm. Så det er lidt imponerende, at du allerede klarer dig godt der og ligger godt til hos Google på de søgninger du nævner.

  Håber du fortsætter – både med de gode indlæg på Trovatten.com og med ‘bag om’ her på den danske.

 5. says

  Hej Frederik. Er det realistisk at arbejde koncentreret på en blog i 3-10 år for at få et visitkort du måske får brug for?

  Det ville det ikke være for mig. Been there, done that. Didn’t work 😉

 6. says

  @Føns – Tak for din kommentar!
  Jeg blev også selv ret overrasket over hvor hurtig der begyndte at komme organiske besøg :) Jeg kan garantere dig for at jeg fortsætter og poster lidt behind the scenes her :)

  @Mikael hehe okay, prøver med et nyt argument:
  Når jeg alligevel bruger min tid på at blogge, hvorfor så ikke prøve at skrive det på engelsk? Det er jo det samme indhold, men det har bare muligheden for at nå ud til mange flere.

  Jeg så du også havde prøvet at dele lidt engelsk indhold på Ant.. Hvorfor valgte du at stoppe?

 7. says

  Hej Frederik. Beklager, men jeg synes altså ikke at det er en nyt argument :) “Hvorfor ikke” tror jeg ikke har nok kraft til at holde dig til ilden på den lange bane.

  Jeg stoppede fordi:

  – det simpelthen blev for tidskrævende (da jeg heller ikke er flydende i Engelsk) og
  – fordi mange af mine læsere hellere ville have det på dansk. Mange valgte ikke at kommentere fordi de heller ikke følte sig trygge med Engelsk og
  – mange valgte ikke længere at læse det, da de så kunne finde bedre og dygtigere personer andre steder og
  – sidst fordi jeg ikke følte at jeg kunne udtrykke de ting jeg ville klar nok.

  Mvh
  Mikael

 8. says

  Hey Mikael, hehe du har du måske ret i. Nu ser vi hvad der sker. Indtil videre synes jeg ihvertfald at det er super spændende at prøve. Specielt fordi man skal opbygge alt fra scratch.

  Jeg kan sagtens genkende din argumenter for hvorfor du stoppede.. Og den barrier der er hos det danske netværk man allerede har opbygget. Det er vanskeligt at få danskere til at Dele, Læse og kommentere engelsk indhold..

 9. says

  Synes det er super fedt at du prøver. Ville også bare høre om du havde gjort dit flere tanker om hvorfor og målet. Måske du ville være den nye pat Flynn :)

 10. says

  Tak tak! Og det er altid godt at blive udfordret med “hvorfor”-spørgsmål. Så tak for dine kommentarer :)

  P.S Jeg har da tænkt tanken om at blive den nye Pat Flynn / Think traffic, men der skal satme arbejdes hardcore for at nå der til! Nu ser vi hvad der kommer til at ske :)

  Nogle af mine indlæg er også tænkt til at kunne blive en guide senere hen.
  1. What to do before you launch a blog
  2. How to write SEO friendly

  Jeg ved ikke om jeg skal fortsætte med disse posts, da der er utrolig mange af dem. Det er bare en god idé at tænke langsigtet, da det kræver meget tid at skrive. Så hvis man kan samle indlæggende om 8 måneder og udgive en gratis “Sådan får du en ordentlig blog op og stå” :).

  Det betyder selvfølgelig er mange blogindlæg bliver ret basic, så det er stadig i overvejelsesfasen.

 11. says

  Hej Frederik. Interessant læsning. Fedt at du deler dine tal, så man bedre kan forholde sig til, hvordan det går. Jeg synes det er imponerende, så hurtigt at du er begyndt at tiltrække trafik fra Google. Der er jo benhård konkurrence, når sproget er engelsk. Derudover må man jo formode at der er nogle skarpe konkurrenter, når hovedområdet er online markedsføring – de må da om nogen kunne finde ud af at søgeordsoptimere :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>